Rugsėjis – Spalis

linija
hu
Parodomieji debatai gimnazijoje Spalio 30 d.

Spalio 15 d. Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje vyko parodomieji debatai tema „Lietuvoje eutanazija turėtų būti įteisinta?“. Debatus stebėjo II ir IV klasių mokiniai. Daugiau skaitykite čia. Renginio akimirkos.

llinija
hu
Edukacinė išvyka „Radvilų keliais“ Spalio 27 d.

Šių metų spalio 18 d. antrų ir trečių klasių mokinių grupė vyko į ekskursiją „Radvilų keliais“, kur vyko integruota lietuvių kalbos, istorijos ir geografijos pamoka. Mokiniai susipažino su Radvilų giminės indėliu į Lietuvos valstybingumo istoriją, aplankė Dubingių miestelio ir Kėdainių krašto įdomiausius pažintinius objektus, atliko skirtas užduotis. Išvykos akimirkas galite peržiūrėti čia.

llinija
hu
Pasaulinė organų donorystės ir transplantacijos diena Spalio 22 d.

Kiekvienais metais (spalio antrąjį šeštadienį) yra minima Pasaulinė organų donorystės ir transplantacijos diena. Šių metų spalio 16 dieną Kaune, prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ Lietuvos medicinos studentų asociacija organizavo viešą akciją, skirtą Pasaulinei organų donorystės dienai paminėti. Jos metu buvo eksponuojami 9-12 klasių moksleivių piešinių konkurso darbai iš 13 Lietuvos mokyklų, kurių tema – „Didžiausia dovana – gyvybė“. Vilniaus Žirmūnų gimnazijos IV klasių dailės grupių mokiniai, paskatinti dailės mokytojos S. Pečiulienės, prisijungė prie šios akcijos ir išreiškė savo mintis apie gyvybės vertę, donorystę piešiniuose.

llinija
hu
Mokinių Senato ir klasių seniūnų išvyka Spalio 20 d.

Spalio 16 d. Žirmūnų gimnazijos mokinių Senatas ir klasių seniūnai išvyko į pažintinę edukacinę kelionę po Anykščius. Aplankėme A. Baranausko klėtelę, pakilome į Šv. Roko bažnyčios varpinę, pasiekėme „Laimės žiburį“, palūkuriavome prie Puntuko. Bet, svarbiausia, aplankėme Angelų muziejų, kur gausu ne tik garsių menininkų darbų, bet erdvėse sklando pakili dvasia, lydima daugiau nei 100 angelų.

llinija
hu
Vilniaus dailės mokytojų paroda „Akcentas-III“ Spalio 20 d.

Š.m. spalio 15 d. Vilniaus mokytojų namuose galerijoje „Koridorius“ atsidarė Vilniaus dailės mokytojų paroda „Akcentas-III“.
Joje eksponuojami ir mūsų gimnazijos mokytojų (V.Gailiūnienės, N.Kriščiūnienės, S.Pečiulienės) darbai. Paroda veiks iki lapkričio 4 d.
Kviečiame apsilankyti!
Daugiau informacijos internete.

llinija
hu
Konkursas „Po angelo sparnu“ Spalio 15 d.

Kviečiame dalyvauti respublikiniame dailės, technologijų ir dorinio ugdymo parodoje-konkurse „Po angelo sparnu“. Konkurso nuostatus rasite čia.

llinija
hu
Konkursas „Mano daiktų skveras“ Spalio 10 d.

Kviečiame dalyvauti moksleivių integruoto ekologijos, technologijų, gamtos mokslų projektinių-kūrybinių darbų konkurse „Mano daiktų skveras“. Konkurso plakatas ir nuostatai.

llinija
hu
Mokinių dalyvavimas Tech Innovation programoje Spalio 08 d.

Organizacija „Kam to reikia?!“ kartu su „Barclays“ technologijų centru Lietuvoje nuo spalio 6 d. rengia Tech Innovation programą. Joje dalyvauja ir mūsų gimnazijos IV klasių mokinių komanda: Gintarė Gylytė (IVd), Jokūbas Rusakevičius (IVa), Lukas Andriejūnas (IVa), Tomas Germanavičius (IVa) bei mokytojai Darius Bakšys ir Jolanta Ona Dangelienė.
Projektų kūrime dalyvauja ne tik mokiniai iš Vilniaus gimnazijų, bet ir komandos iš Anglijos mokyklų. Programos trukmė 8 savaitės. Jos metu mūsų komanda anglų kalba kurs pasiūlymus ir programas tema „One-stop technology platform“. Jiems padės ne tik mokyklos IT mokytojai, bet ir specialiai priskirtas kuratorius Mindaugas Paukštė iš „Barclays“.

llinija
hu
Sveikiname Rugsėjo 30 d.

SIMONA ŽIRNYTĖ, 2d klasės mokinė, respublikiniame kraštotyriniame – kūrybiniame konkurse „Šeimos istorija – mano istorija“ laimėjo 1 vietą.
Skaityti daugiau

llinija
hu
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė 2014“ Rugsėjo 29 d.

Rugsėjo 19 d. gimnazijos mokiniai ir mokytojai vyko į mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2014“ renginius VU MKIC.
Renginio akimirkas galite peržiūrėti čia.

llinija
hu
Holokausto Lietuvoje atminimo diena Rugsėjo 25 d.

Vilniaus Žirmūnų gimnazijos mokiniai, siekdami įprasminti gyvenusių ir žuvusių Lietuvos piliečių – žydų – atminimą, sukūrė simbolinę Dovydo žvaigždę ir taip paminėjo rugsėjo 23-ąją – Holokausto Lietuvoje atminimo dieną. Gimnazistai iš atsineštų įvairaus dydžio akmenėlių, kurie pagal žydų tautos tradiciją reiškia pagarbą, sudėjo simbolinę Dovydo žvaigždę-tarsi žuvusių žmonių atminimą- ir tylos minute pagerbė tragišką žydų tautos likimą.
Renginio akimirkas galite peržiūrėti galerijoje.

llinija
hu
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė 2014“ Rugsėjo 19 d.

Rugsėjo 19 d. gimnazijos mokiniai ir mokytojai vyksta į mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2014“ renginius VU MKIC.

llinija
hu
Pirmokų krikštynos Rugsėjo 19 d.

Rugsėjo 16 d. pirmų klasių gimnazistai vyko į vienos dienos „indėnų“ stovyklą Nemenčinės miškuose. Renginio tikslas – integruoti pirmų klasių mokinius į mokyklos bendruomenę; ugdyti bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.
Šventės akimirkas galite peržiūrėti galerijoje.

llinija
hu
Vilnius miniatiūrose Rugsėjo 12 d.

Š.m. rugsėjo 10 d. 13 val. LR Seimo II rūmuose atsidarė Vilniaus m. dailės mokytojų ir jų mokinių darbų parodos „Vilnius miniatiūrose“.
Sveikiname mūsų gimnazijos laureatus: Dairą Paškevičiūtę IIIf klasė ir Atą Vismantą IIg kl.
Kviečiame aplankyti parodą.

llinija
hu
Teatro studija ALYVOS Rugsėjo 10 d.

Mieli gimnazistai, kas turi pakankamai smalsumo, drąsos ir noro sužinoti bei pamatyti, kokia gi ta teatro ,,virtuvė”, išbandyti vaidybos meną bei patobulinti bendravimo įgūdžius, kviečiame ateiti į teatro studiją „Alyvos“.
Kreiptis į teatro mokytoją Rasą Kulytę-Polini (tel. 8 685 42 878 arba rašyti žinutę į TAMO)

llinija
hu
Klasių tėvų susirinkimai Rugsėjo 08 d.

2014 m. rugsėjo 8 – 12 dienomis gimnazijoje vyks klasių tėvų susirinkimai. Skaityti daugiau čia.

llinija
hu
Rugsėjo 1-osios šventės akimirkos Rugsėjo 02 d.

Šventės akimirkas galite peržiūrėti galerijoje.

llinija