Kovas – Balandis

linija
mik
I-III klasių gimnazistų kūrybinių darbų paroda Balandžio 30 d.

2014 m. balandžio 29 d. Lietuvos edukologijos universitete GMTF galerijoje ,,Verdenė“ atidaryta Žirmūnų gimnazijos I-III klasių gimnazistų kūrybinių darbų paroda. Parodos pristatyme moksleivių darbais džiaugėsi technologijų mokytojai, dėstytojai, gerų žodžių negailėjo prodekanė doc. dr. Romualda Lazauskaitė, technologijų katedros vedėja doc. B. Žygaitienė, Žirmūnų gimnazijos direktorius E. Grigaliūnas.
Paroda veiks iki gegužės 15 d. Kviečiame apsilankyti!
Parodos atidarymo akimirkos.

llinija
kol

Technologijos – geriausios merginų draugės? Balandžio 23 d.

Esame tikri, kad išgirdusi šį klausimą, garsiai atsakai „Taip!”
Technologijos jau dabar tapo neatskiriama tavo gyvenimo dalis – tu aktyviai naudojiesi internetu, elektroniniu paštu, bendrauji su draugais per Skype ir daliniesi savo įspūdžiais Facebook’e ar Instagrame. Visgi tai – tik nedidelė dalis galimybių, kurias tau gali suteikti pažangiausios technologijos.
Kviečiame tave š.m. balandžio 26 d. dalyvauti renginiuose, kurie organizuojami „GIRLS IN ICT DAY” proga! Daugiau skaitykite čia. Registracija į renginį.

llinija
mok
Konferencija „Vilnius ir vilniečiai“ Balandžio 15 d.

Balandžio 11 d. mūsų gimnazijoje vyko konferencija „Vilnius ir vilniečiai“.
I klasių gimnazistai išklausė ir įvertino 20 pranešimų. Šių pranešimų autoriai – II klasių mokiniai, kurių projektinius darbus projektinių darbų vertinimo komisijos pripažino geriausiais. Daugiau skaitykite čia. Renginio akimirkos.

llinija
Lyderių Inkubatorius Balandžio 14 d.

Jau šią vasarą liepos 14- 20 dienomis moksleiviai galės atskleisti karjeros galimybes, pažinti save, bei lavinti savo gebėjimus LYDERIŲ INKUBATORIUJE! Daugiau čia.

llinija
velykos
Su Šv. Velykom! Balandžio 14 d.

Tegul kartu su pavasariu į Jūsų namus ateina ramybė, šiluma, džiaugsmas ir tikėjimas. Daugiau čia.

llinija
hu
Muziejų diena Balandžio 10 d.

Balandžio 9 dieną, gimnazijoje buvo tylu – nebuvo nė vieno mokinio – vyko Muziejų diena. Keturiolika mokinių grupių dalyvavo Vilniaus ir Kauno muziejų edukacinėse pamokose (o 44 ekskursijos jau įvyko iki balandžio 9 d.).

llinija
lip
Svečiai iš Oslo Rælingen Upper mokyklos Balandžio 07 d.

Balandžio 2 dieną gimnazijoje svečiavosi mokytojai ir mokiniai iš Oslo Rælingen Upper mokyklos. Svečiai supažindino su verslumo ugdymu mokykloje bei pristatė sukurtą lavinamąjį žaidimą „Aball1“.

llinija
comenius1
Comenius projektas Kovo 31 d.


2014 03 29 – 2014 04 04 dienomis gimnazijoje vyko Comenius projektas „Atminties kultūra“ (dalyvauja Lenkija, Vokietija, Prancūzija, Norvegija, Lietuva).

llinija
kokas1
Gyvenk pagal VŽG kalendorių! Kovo 26 d.

Visą vasario mėnesį mokiniai kūrė naują 2014 m. arba 2015 m. kalendorių VŽG tema.
Jau turime nemažai gražių darbų. Belieka tik išrinkti gražiausią.
Balsuokite iki balandžio 11 d. už tą kalendorių, kurį norėtumėte pakabinti savo klasėje, namie, o gal padovanoti!
Darbus galite peržiūrėti čia.

llinija
lol
Sveikiname Kovo 26 d.

Sveikiname 4c klasės mokinį Aivarą Tumą, laimėjusį I vietą, kovo 15-22 d. Italijos kalnų kurorte Kronplace vykusiame Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionate.

llinija
vvg
Gimnazistų susitikimas su premjeru Kovo 25 d.

Kovo 19 d. IIb klasės mokiniai lankėsi Lietuvos Respublikos Vyriausybėje. Ekskursijos metu mokiniai susipažino su Vyriausybės veikla, dalyvavo posėdyje ir iš vidaus pamatė, kaip priimami svarbiausi valstybės sprendimai. Be to, mokiniai turėjo puikią progą pabendrauti su Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi bei Ministro Pirmininko patarėju Justu Pankausku apie 2014 metų valstybės gaunamų pajamų šaltinius, biudžetą. Mokiniai domėjosi, kokia valstybės skola ir kokių priemonių vyriausybė yra numačiusi imtis, kad ją sumažintų; kalbėjosi apie švietimo politikos gaires Lietuvoje, paragino moksleivius ateityje rinktis gamtos, techninių ir informacinių technologijų mokslo kryptis, kurios, anot Ministro Pirmininko patarėjo, yra perspektyviausios besivystančiame ir besiplėtojančiame Lietuvos ūkyje bei darbo rinkoje.
Daugiau ekskursijos nuotraukų rasite galerijoje.

llinija
mikas2
Kūrybiškumo diena Kovo 25 d.

Nemokamame dviejų dalių renginyje, š.m. kovo 20 – 21 dienomis Vilniaus rotušėje (Didžioji g. 31), skirtame Europos kūrybos dienai paminėti, buvo galima išgirsti gabiausių sostinės muzikos mokyklų mokinių koncertą bei išvyksti geriausių dailės mokyklų, gimnazijų auklėtinių darbų parodą.
Žirmūnų gimnazijai atstovavo 2a klasės moksleivės Ugnė Girgždytė ir Monika Baltutytė, kurios pristatė technologijų projektinius- kūrybinius darbus „Šilkinis Vilnius“ (tapyba ant šilko). Daugiau informacijos čia.

llinija
mikas
Mokytojų darbų paroda „Metų laikai“ Kovo 25 d.

Kovo 13 – 30 dienomis gimnazijoje eksponuojama dailės ir technologijų mokytojų darbų paroda „Metų laikai“. Daugiau informacijos čia.

llinija
kol
Nepriklausomybės atkūrimo diena Kovo 10 d.

Kovo 11-oji – Nepriklausomybės atkūrimo diena – viena įsimintiniausių mūsų šalies istorijos datų. Saugokime tai, kas buvo įžiebta 1990 – aisiais…

llinija
gi
„Raštingiausio moksleivio“ konkursas Kovo 10 d.

Kovo 6 dieną gimnazijoje vyko „Raštingiausio moksleivio“ konkursas.
Sveikiname nugalėtojus:
1. Agnė Purlytė, 3a
2. Agnė Karčiauskaitė, 1e
3. Martynas Riauka, 4e
4. Emilija Komparskaitė, 2a

llinija
mikas
Kūrybinių darbų paroda „Metų laikai“ Kovo 05 d.

Žirmūnų gimnazijoje atidaryta Vilniaus miesto bendradarbiaujančių gimnazijų mokinių
kūrybinių darbų paroda „Metų laikai“. Paroda yra keliaujanti ir jos atidarymas organizuojamas kitose bendradarbiaujančiose gimnazijose:
2014 m. kovo 10 d.- Jono Pauliaus II-ojo.
2014 m. kovo 24 d.- Mykolo Biržiškos.
2014 m. balandžio 7 d.- Žemynos.
2014 m. balandžio 21 d.- Simono Daukanto.
Daugiau skaitykite čia.

llinija
k1
Užsienio kalbų Kengūros konkursas Kovo 05 d.

Vasario mėn. 26 d. vyko užsienio kalbų Kengūros konkursas. Dalyvavo 131 mokinys (anglų k. – 105, rusų k. -13, vokiečių – 1, prancūzų 11 ir 1 mergina sprendė ispanų k. užduotis).
Sveikiname visus dalyvavusius ir nekantriai laukiame rezultatų.

llinija
kok1
Įvertintas Žirmūnų gimnazijos moksleivių požiūris Kovo 05 d.


2014 m. vasario 20 dieną Lietuvos edukologijos universitete vyko finalinis konkurso „3 R dirbtuvės“ renginys, kuriame rungėsi dizaineriai, dizaino kolegijų, universitetų studentai ir neprofesionalų grupė – moksleiviai.

„Konkurso pagrindinė idėja buvo atskleisti eko-dizaino žavesį – parodyti daug patrauklesnį antrinį daiktų panaudojimą ir įtikinti žmones, kad tai gali tapti neatsiejama jų buities dalimi, gražia interjero detale ar aksesuaru“.

Neprofesionalų grupėje laimėjo Žirmūnų gimnazijos moksleiviai su šiukšlių dėžių projektu „Sena-naujai“ (K.Žekonytės auklėtiniai), kurie padedami technologijų mokytojų Vaidos Gailiūnienės ir Edvardo Bortkevičiaus, sugalvojo pagaminti šiukšliadėžes iš senų mokyklinių suolų.

Kad būtų suprasta renginio įdėja buvo organizuota trumpa konferencija, kurios tema – „Mūsų vartotojiškumo pasekmės ir alternatyvos“. Paskaitas skaitė Kazys Sadauskas, knygos „Taikomoji aplinkosauga“ autorius, „RV Agentūros“ vadovė Vaida Šilinskaitė, „Žalio taško“ marketingo vadovė Elzė Rudienė, „Holos“ parduotuvių tinklo vadovas Jaunius Barkauskas.

Daugiau informacijos internete arba čia.

llinija
mok
Išvyka į Mokslinės komunikacijos ir informacijos centrą Kovo 05 d.

Siekdami bendradrabiavimo su Vilniaus universitetu, sutarėme organizuoti ekskursiją į Saulėtekyje įsikūrusią naująją Vilniaus universiteto biblioteką, dar vadinamą studentų miesteliu.

Vasario 27 d. gimnazijos 2a ir 2f klasių mokiniai nuvyko į mokslinės komunikacijos ir informacijos centrą ( MKIC), įsikūrusį šiuolaikiniame trijų aukštų pastate. Gimnazistus draugiškai pasitiko Ekonomikos fakulteto prodekanas profesorius Lionius Gaižauskas. Vėliau vyko susitikimas, kuriame dalyvavo ir to paties fakulteto dekanas profesorius Jonas Martinavičius, studentai. Maloniai nustebino šiltas priėmimas. Dekanas papasakojo mokiniams apie VU ekonomikos fakultetą, kvietė sąmoningai rinktis studijas (pasverti visus „už“ ir „prieš“), Lietuvoje ar užsienyje. Dekano mintis tęsė prodekanas L. Gaižauskas, apie studijas, ekonomisto profesiją. Susitikime dalyvavusi studentė kvietė ne tik mokytis universitete, bet ir aktyviai dalyvauti studentų atstovybėje („įdomu ir naudinga. Taip galima greičiau susirasti gerą darbą“).

Po susitikimo mums buvo įteikta knygų apie Vilniaus universitetą ir ekonomikos fakultetą.
Padėkoję už dovanas ir šiltą priėmimą, visi mokiniai, lydimi studentės, pabuvojo MKIC antro aukšto patalpose, kur susėdę prie kompiuterių mokėsi studentai. Mokiniams buvo įdomu išgirsti, jog visą parą dirbančioje bibliotekoje gali lankytis ir jie, mokiniai.

Apsilankę VU MKIC, pamatėme modernią biblioteką, studentų kasdienybę, sužinojome apie ekonomistų poreikį ir perspektyvas Lietuvoje.

llinija
mik
Svarbi informacija abiturientams Kovo 04 d.

Lietuvos moksleivių sąjunga bendradarbiaudama su Nacionaliniu egzaminų centru (NEC) ir Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) parengė atmintinę abiturientams. Ją peržiūrėti galite čia.

llinija