Lapkritis – Gruodis

linija
la
Apie Šv. Kalėdas prancūziškai! Gruodžio 25 d.

Gruodžio 17 d. prancūzų kalbos pamokose svečiavosi studentė Lucie George iš Prancūzijos.
Sužinojome apie Kalėdų ir eglutės kilmę Europoje, šventinius patiekalus bei tradicijas Prancūzijoje. Mokiniai turėjo puikią galimybę pabendrauti prancūziškai ir pasidalinti savo žiniomis apie šios šventės tradicijas. Taip pat dainavome kalėdinę dainelę, žiūrėjome filmą ir pasitikrinome savo žinias, atsakydami į prancūzės paruoštą klausimyną.
Daugiau susitikimo akimirkų galerijoje.

llinija
Simas Kisielius 1f
VŽG darbastalio rinkimų rezultatai Gruodžio 20 d.

I vieta – Simas Kisielius, 1f klasė (8 klasės arba mokytojai) ir 35 atskiri balsai.
II vieta – Julius Naidzinavičius, 3c klasė, antras darbastalis (3 mokytojai ir 26 atskiri balsai).
Padėka – Juliui Naidzinavičiui, 3c klasė, Mariui Urbonui, 3b klasė, Olgai Grinko, 4a klasė, Algirdui Zabuliui, 4f klasė už aktyvų dalyvavimą. Sveikiname!

llinija
adventas
Tarpmokyklinis konkursas Gruodžio 16 d.

Adventas – tai galimybė pažvelgti į savo laiką ir kasdienybę kitu žvilgsniu.
Gruodžio 9-19 dienomis Žirmūnų gimnazijoje vyko tarpmokyklinis „Advento vainiko“ konkursas, kuriame dalyvavo Senvagės, Žirmūnų gimnazijų, E. Pliaterytės, Martyno Mažvydo, Šv. Kristoforo progimnazijų ir Prano Mašioto pradinės mokyklos moksleivių, mokytojų ir bendruomenės atstovų sukurti Advento vainikai.
Džiaugiamės moksleivių ir mokytojų kūrybiškumu, tradicijų puoselėjimu ir adventiniu laikotarpiu. Linkime nepaskęsti šventiniame šurmulyje, kalėdinių akcijų sūkuryje ir atrasti valandėlę ramybės, per kurią pažvelgtumėt į savo širdies gelmes, užmegztumėt dialogą su Kūrėju.

Darbus galite peržiūrėti čia.

llinija
Sports-Basketball (1)
Kalėdinis krepšinio turnyras Gruodžio 11 d.

Šių metų gruodžio 14 d. (šeštadienį), 10 val. vyks Žirmūnų bendruomenės „Kalėdinis krepšinio turnyras“.
Dalyviai:
Pr. Mašioto pradinės mokyklos tėveliai, Žirmūnų gimnazijos tėveliai, Mokytojai+, Vilniaus miesto pirmasis policijos komisariatas, Emilijos Pliaterytės progimnazijos mokiniai, Žirmūnų gimnazijos mokiniai.

PASIRINK KOMANDĄ IR DALYVAUK!

Svarbi informacija: A pogrupio tvarkaraštis, B pogrupio tvarkaraštis

llinija
kelti
K. Donelaičio poemos „Metai“ skaitymai Gruodžio 10 d.

Gruodžio 12 d. po 6 pamokų 206 kabinete vyko K. Donelaičio poemos ,,Metai“ skaitymai lietuvių, anglų, vokiečių, rusų, japonų kalbomis.

llinija
ss
Respublikinis mokinių miniatūrų konkursas Gruodžio 10 d.

Šiais metais minėdami iškilaus švietėjo, istoriko ir tautinio atgimimo ideologo Simono Daukanto 220-ąsias gimimo metines Šiaulių Simono Daukanto gimnazija pakvietė Lietuvos moksleivius prisiminti ir piešiniuose perteikti tai, kuo mums S. Daukantas yra reikšmingas, pažvelgti į svarbiausius jo kūrinius, veiklos aspektus, gyvenimo momentus ir meninėmis priemonėmis atvaizduoti.
Paskelbtame miniatiūrų konkurse „Iliustruoju ir improvizuoju Simoną Daukantą“ dalyvavo ir Žirmūnų gimnazijos moksleiviai, pateiktos miniatiūros iš lietuvių liaudies tematikos, sukurtos grafikos ir kitomis piešimo technikomis.
Geriausių konkurso darbų paroda nuo lapkričio 28 dienos iki gruodžio 15 dienos eksponuojama Šiaulių universiteto bibliotekoje. Parodos katalogą galite peržiūrėti čia.

llinija
angel
I klasių moksleivių paroda seniūnijoje Gruodžio 07 d.

Vilniaus Žirmūnų seniūnijoje atsidarė mūsų I klasių moksleivių paroda „Žiemos angelas“. Tai kūrybinės kompozicijos, atliktos mišria technika – akvarele ir tušu. Maloniai kviečiame apsilankyti. Daugiau darbų galite peržiūrėti galerijoje.

llinija
Simas Kisielius 1f
Balsuojame už VŽG darbastalį! Gruodžio 06 d.

Visą mėnesį siuntėte savo sukurtus darbastalius. Dabar liko išsirinkti geriausią, įdomiausią. Balsuokite klasėse ir išrinkite labiausiai patikusį! Iki gruodžio 16d. siųskite patikusio failo vardą el. paštu: veslavak@yahoo.com
Mieli mokyklos mokytojai ir administracija! Nepatingėkite ir atsiųskite savo balsą. Gražiausias darbastalis papuoš mūsų gimnazijos kompiuterių ekranus.
Darbus galite peržiūrėti galerijoje.

llinija
la
Šokių maratonas Gruodžio 06 d.

Lapkričio 29 d. pavakarę gimnazijoje siautė mokinių savivaldos organizuotas „Šokių maratonas“. Vyko ne tik šokių mokyklėlė, bet įvairūs konkursai ir pasirodymai, grojo nauja gimnazistų muzikinė grupė – „Girių suopiai“. Į svečius užsuko Kėdainių šviesiosios gimnazijos mokinių savivaldos atstovai.
Daugiau renginio akimirkų galite peržiūrėti galerijoje.

llinija
grazus
Gimnazijoje lankėsi svečiai Lapkričio 28 d.

Lapkričio 26 dieną Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje apsilankė Europos Komisijos Pramonės ir verslo direktorato generalinis direktorius Daniel Calleja (Director General for Enterprise & Industry) ir Ūkio viceministras Kęstutis Trečiokas. Jie susitiko su mokomosios mokinių bendrovės (MMB) Sweater UP nariais ir kitais gimnazijos moksleiviais, Lietuvos Junior Acievement programų dalyviais. Apsilankymo tikslas: domėjosi, kaip ugdomas mokinių verslumas.
Daugiau susitikimo akimirkų rasite galerijoje.

llinija
sviesioji
Savivaldos kelionė Lapkričio 28 d.

Spalio 8 d. Žirmūnų gimnazijos savivalda – mokinių Senatas ir klasių seniūnai vyko į tradicinę savivaldos kelionę. Šiemet aplankėme Kėdainių Šviesiąją gimnaziją. Čia mus pasitiko įspūdingas pastatas su istoriniais rūsiais, jaukus ir netradicinis interjeras bei draugiškas kolektyvas. Dėkojame už sutikimą ir tikimės skinti bendradarbiavimo vaisius.
Daugiau susitikimo akimirkų rasite galerijoje.

llinija
obb
Paroda „Obuolys“ Lapkričio 26 d.

Lapkričio 11- 21 dienomis gimnazijos skaitykloje vyko 2 gimnazinių klasių moksleivių technologijų kūrybinių darbų paroda „Obuolys“.
Daugiau galerijoje.

llinija
ats
Tarptautinis konkursas „Aš atsakingas“ Lapkričio 26 d.

2013 m. lapkričio 8 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro III rūmuose Džiaugsmo g. 44) vyko Tarptautinio konkurso „Aš atsakingas…“ baigiamasis renginys.
Vilniaus Žirmūnų gimnazijai atstovavo moksleivių komanda, kuri paeitais mokslo metais iniciavo projektą „Sena – naujai“ sukūrė 30 šiukšlių dėžių, kurios dabar puošia mūsų gimanaziją. Moksleivių darbui vadovavo technologijų mokytojai V.Gailiūnienė ir E. Bortkevičius.
Komisijos pirmininkė Rita Petkevičienė, LEU Ugdymo mokslų fakulteto docentė, atkreipė visų dėmesį į mūsų moksleivių darbus – šiukšliadėžes, kurios visiems pasirodė labai praktiškos, originalios ir aktualios, nes panaudotos nereikalingos medžiagos, jokios žalos gamtai, o daiktas pratęsia savo gyvenimą.
Pakviesti mokiniai buvo apdovanoti diplomais ir asmeninėmis dovanomis.
Daugiau renginio akimirkų rasite čia.

llinija
vzg1
Mokyklos aplinkos tyrimas Lapkričio 22 d.

Praėjusį trečiadienį Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje apsilankę VGTU Aplinkos apsaugos katedros mobiliosios mokslinės laboratorijos mokslininkai kartu su antrokais ir trečiokais atliko mokyklos aplinkos tyrimus – matavo triukšmo lygį bei oro užterštumą.
Plačiau čia.

llinija